The Blue Lady
De Warwick Blue Lady is het vlaggenschip van het Zuid-Afrikaanse topwijnhuis Warwick. Het is een wijn komende van een single vineyard Cabernet Sauvignon en gaat terug naar de allereerste wijn die onder het Warwick-label werd geproduceerd, toen uitgebracht in 1984 onder het label "La Femme Bleu" genoemd. Een voorbeeld van Quintessential Simonsberg Cabernet - krachtig en rijk en met een enorm verouderingsmogelijkheden.
De cabernet druiven van de enkele wijngaard worden met de hand geoogst gedurende een periode van vier dagen. De oogst begon in de vroege ochtend en stopte voordat de temperatuur 28 ° C bereikte. De trossen worden ontsteeld, voorzichtig geplet en met de hand gesorteerd. De wijn wordt eerst op een koude temperatuur geweekt om kleur te extraheren voordat de gisting start. Een geïsoleerde gistcultuur uit Bordeaux werd toegevoegd en een warme korte gisting werd gedaan met dagelijkse pump-overs. Na fermentatie werd de wijn een week op de schil achtergelaten zodat de tannines uit de schil zich mengen met de wijn. Een lichte persing werd gedaan, waarna de wijn een malolactische gisting onderging in roestvrijstalen tanks. Het rijpen vond plaats op medium en lichte getoast Franse eiken vaten gedurende 18 maanden. De wijn werd daarna gebotteld met slechts een zeer lichte filtratie en krijgt dan nog 12 maanden flesrijping.
De cabernet druiven van de enkele wijngaard worden met de hand geoogst gedurende een periode van vier dagen. De oogst begon in de vroege ochtend en stopte voordat de temperatuur 28 ° C bereikte. De trossen worden ontsteeld, voorzichtig geplet en met de hand gesorteerd. De wijn wordt eerst op een koude temperatuur geweekt om kleur te extraheren voordat de gisting start. Een geïsoleerde gistcultuur uit Bordeaux werd toegevoegd en een warme korte gisting werd gedaan met dagelijkse pump-overs. Na fermentatie werd de wijn een week op de schil achtergelaten zodat de tannines uit de schil zich mengen met de wijn. Een lichte persing werd gedaan, waarna de wijn een malolactische gisting onderging in roestvrijstalen tanks. Het rijpen vond plaats op medium en lichte getoast Franse eiken vaten gedurende 18 maanden. De wijn werd daarna gebotteld met slechts een zeer lichte filtratie en krijgt dan nog 12 maanden flesrijping.
€22.7 incl. btw 21%
Technical
Oorsprong:
Zuid-Afrika
Regio:
Stellenbosch (Coastal Regio Zuid-Afrika)
Subregio:
Kleur:
Smaak:
Prijscategorie:
20-30€
Gelegenheid:
Gerechten:
Lomo Iberico